Pamiętajcie o wpisaniu kodu “slodkie okruszki Składniki: - 8-10 pieczarek w zależności od wielkości - 2 jajka M - 7 łyżek mąki kukurydzianej + do obtoczenia - 7 łyżek mąki pszennej - 6 łyżek mleka - 3 pełne łyżeczki przyprawy Pomidory z Czosnkiem Bazylią Bez Soli Smaki Natury* - 2 szczypty pieprzu czosnkowego Smaki Natury - masło klarowane do smażenia - pikantny ketchup lub inny sos do podania *można dodać więcej, jeśli lubicie mocniejsze smaki Przygotowanie: Pieczarki obieramy, pozbawiamy ogonków (potrzebujemy samych kapeluszy). Idealna na weekendowe spotkania z przyjaciółmi, rodziną, na przyjęcie lub od tak, gdy chcecie np. posiedzieć z mężem i coś… pochrupać przy oglądaniu ulubionego filmu 😉 W misce mieszamy 7 łyżek mąki kukurydzianej, z mąką pszenną, 2 jajkami, mlekiem i przyprawami. Do drugiej miseczki wsypujemy samą mąkę kukurydzianą – będzie w niej obtaczać na koniec pieczarki. Kapelusze grzybów maczamy w gęstym cieście, następnie obtaczamy w mące kukurydzianej. Polecam i życzę Wam miłego dnia 🙂 W przepisie wykorzystałam przyprawy od Smaki Natury.