Smakowało bardzo dobrze i z chęcią powtórzę jeszcze kiedyś to danie:) - 400 g ulubionego makaronu - 400 ml śmietanki 30% - 2 małe brokuły - 2-3 ząbki czosnku - 150 g sera żółtego (u mnie sokół) - 125 g mozzarelli z zalewy - 2 łyżki masła - szczypta gałki muszkatołowej - sól, pieprz Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy na al dente w osolonej i lekko osłodzonej wodzie. Po chwili dodajemy śmietanę, a gdy się zagotuje, dodajemy ser żółty i mozzarellę (starte na dużych oczkach tarki). Makaron z sosem serowo-brokułowym Makarony to zawsze świetny wybór na smaczny i szybki obiad. Makaron dodajemy do sosu lub wykładamy na talerze i polewamy sosem po wierzchu. Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Polecam również przepis na Sałatkę Gyros z mięsem mielonym