Pieczona noga kaczki z jabłkami

Anna
Obiad
01.03.2018 17:37
Pieczona noga kaczki z jabłkami

Opis pieczone udka kaczki z jabłkami: Pieczone udka kaczki z jabłkami to klasyka polskiej kuchni. Musimy pamiętać jednak o tym, że aby mięsko było kruche i rozpływało się w ustach, wymagają trochę czasu w piekarniku. W naczyniu żaroodpornym lub w formie do pieczenia układamy udka skórką do góry. Gotowe udka z kaczki wykładamy z dodatkiem upieczonych jabłek. Składniki: 4 kacze udka 2 jabłka 2 ząbki czosnku Świeży rozmaryn Sól, pieprz 1 łyżka masła 1 łyżeczka miodu Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) przez 80 minut. Jest to danie wykwintne ale też proste i szybkie w przygotowaniu. Mięso jest soczyste z chrupiącą skórką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/pieczona-noga-kaczki-z-jablkami/