Składniki: - 4 duże udka - 2 średnie marchewki - pietruszka - kawałek selera - kawałek pora - około 2 łyżki sosu sojowego - pół łyżeczki papryki słodkiej - po kilka liści laurowych, ziela angielskiego - szczypta gałki muszkatołowej - czubata łyżka majeranku - sól, pieprz do smaku - łyżka masła - łyżka mąki W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i mieszamy przez chwilę, następnie wlewamy kilka łyżek gorącej zupy i mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowanie Do garnka wlewamy około 2 litry wody, wkładamy udka, liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu. Mój mąż nie lubi tradycyjnych flaczków, dlatego postanowiłam przygotować flaczki drobiowe z udek, które są równie smaczne. Nie wszyscy czują się komfortowo spożywając krowi żołądek, dlatego takie flaczki są świetną alternatywą.