Do przygotowania porcji dla 4 osób będziemy potrzebować: - 6 gotowych placków tortilli - 1 opakowanie świeżego szpinaku (300 g) - 200 g mrożonej fasolki - 200 g mrożonej marchewki - 1 opakowanie sera ricotta (250 g) - 100 g sera cheddar - 3 ząbki czosnku - po pół łyżeczki wędzonej słodkiej papryki, kuminu i kurkumy - szczyptę chili - sól i pieprz do smaku - 2 łyżki oleju do smażenia Do przygotowania sosu będziemy potrzebować: - 1 puszkę krojonych pomidorów - po pół łyżeczki kuminu, kolendry oraz cukru - 1 łyżeczkę czosnku niedźwiedziego - szczyptę chili - sól i pieprz do smaku 1. Na rozgrzanym tłuszczu przez minutę podsmażamy posiekany czosnek, po czym dodajemy szpinak i podsmażamy, aż zmniejszy swoją objętość. 7. Całość wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 10 minut, aż rozpuści się ser. SMACZNEGO! :) Tak przygotowany farsz przekładamy na placki tortilli, które zwijamy w rulony i układamy w naczyniu żaroodpornym. 3. W tym momencie przygotowujemy sos pomidorowy blendując pomidory z puszki i doprawiając pozostałymi składnikami.