składniki: biszkopt 9 dużych białek 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju oraz 3 łyżki suchego maku 1 łyżka kakao 1 kisiel truskawkowy ( bez cukru ) 4 żółtka+2 łyżki mąki pszennej masa z galaretkami 5 galaretek o różnych kolorach ( u mnie żółta, czerwona, niebieska,zielona, filetowa) 400 g serka homogenizowanego waniliowego Na środek blaszki nakładać na przemian po 2-3 łyżki każdej masy. Zanim przełożymy biszkopt masę wstawić na kilka minut do lodówki aby zgęstniała i zaczęła tężeć. Do czwartej masy dodać 4 żółtka i 2 łyżki mąki. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka, funkcja góra-dół, ok 30-40 minut. Ciasto odstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała. Ostatnią galaretkę (u mnie żółta) rozpuścić w szlance gorącej wody. Na ciasto wyłożyć tężejącą masę z galaretkami. Do jednej części dodać 3 łyżki suchego maku. Gotową masę podzielić na 4 równe części. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej. Do drugiej masy dodać 1 łyżkę kakao. Serek homogenizowny przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Następnie dodać pokrojone w kostkę galaretki.