Składniki: 1 batat (ok. 400g) 200 g ugotowanej ciecierzycy 1 brokuł 1 czerwona cebula 100 g sera feta 1-2 łyżki oleju ulubione przyprawy: pieprz, słodka/ostra/wędzona papryka, kurkuma, sól morska Składniki na dressing: 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oleju lnianego sól morska, pieprz W połączeniu z ciecierzycą i brokułami, nie tylko idealnie smakują, ale stanowią pełnowartościowy posiłek, który doskonale wzmocni i oczyści nasz organizm. Przełożyć wraz z ugotowaną ciecierzycą oraz brokułem podzielonym na mniejsze różyczki, na blachę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia. Sok z cytryny wymieszać z olejem lnianym, doprawić solą i pieprzem do smaku i polać sałatkę. Smacznego! Przełożyć do miseczki, dodać pokrojoną w piórka cebulę, pokrojony w kostkę ser feta.