Lekki makaron alfredo z kurczakiem Drukuj przepis Składniki ► makaron [300 g] ► pierś z kurczaka [500 g] ► mleko [375 g / 1,5 szklanki] ► olej [2 łyżki] ► mąka [2 łyżki] ► tarty parmezan [3 łyżki] Właśnie dlatego przygotowuję go od święta, bo istnieje duże ryzyko, że porcja na 6 osób w tajemniczych okolicznościach znika w jeden wieczór :D Na patelnie z sosem dodać gotowy makaron, wymieszać, całość posypać parmezanem i doprawić do smaku. W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Makaron z kurczakiem zanurzony w morzu masła i śmietany, posypany górą sera… Ten delikatny sos współgra genialnie ze wszystkimi zielonymi warzywami, więc ideanie odnajdzie się w towarzystwie szparagów, brokuła czy szpinaku.