Awanturka z makreli świetnie smakuje z pomidorami i świeżym pieczywem 1 wędzona makrela ok. 10 dag twarogu lub jeden serek śmietankowy 1/2 małej cebuli natka pietruszki sól i pieprz do smaku ewentualnie łyżka majonezu Awanturka z makreli to świetny pomysł na urozmaicenie śniadania. Twaróg zetrzeć na tarce lub dokładnie rozdrobnić widelcem i dodać do ryby. Wędzona makrela świetnie pasuje do białego sera, a taka pasta to ciekawa alternatywa dla tuńczyka czy łososia. Oczyszczone umieścić w misce i dokładnie rozdrobnić je widelcem, aby zaczęło przypominać pastę. Najlepiej smakuje w po kilku godzinach od zrobienia, podawana lekko schłodzona ale nie bardzo zimna.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://korniszonki.blogspot.com/2018/02/awanturka-z-wedzonej-makreli-czyli.html