Kapuściane kotleciki bezglutenowe – przepis krok po kroku Aby przygotować kotleciki kapuściane, będziecie potrzebować: - pół dużej lub 1 małej główki kapusty - 1 cebuli - 1 jajka - 2 płaskie łyżki mąki ryżowej - 2 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej - mąki jaglanej (do panierowania) - soli i pieprzu (u mnie sól himalajska i pieprz ziołowy) - oleju do smażenia Moja główka kapusty przed ugotowaniem ważyła 2,7 kg. Do przygotowania kotlecików zużyłam 75 dag. Kapuściane kotleciki – wykonanie krok po kroku: 1. Kapustę kroimy w kawałki, a następnie gotujemy do miękkości w nieosolonej wodzie. Ja preferuję mąkę jaglaną, ponieważ jest ona świetnym, bezglutenowym zastępnikiem bułki tartej 😉 8. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju, co jakiś czas przewracając je na drugą stronę, aż do uzyskania złotego koloru. Znalazłam tam przepis na kotleciki kapuściane, który zaciekawił mnie tak bardzo, że postanowiłam od razu go wypróbować. 7. Z tak przygotowanej masy, formujemy średniej wielkości kotleciki, a następnie panierujemy je w mące jaglanej. 2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, po czym podsmażamy na odrobinie oleju. Nasze kotleciki kapuściane są gotowe do podania 🙂 Najlepiej smakują w towarzystwie surówki lub sałatki. Kotleciki są chrupiące na zewnątrz, mięciutkie w środku i smakują wybornie! Kapuściane kotleciki bezglutenowe – przepis krok po kroku 🙂 Moim zdaniem są świetną jarską alternatywą dla tradycyjnych kotletów mielonych 😉 Z podanych proporcji wyszło mi 14 sztuk kotlecików. 😉 A na deser, polecam pyszny, bezglutenowy, domowy budyń: Domowy budyń bez glutenu i laktozy –