Składniki i wykonanie ciasto 1 szklanka mąki pszennej tortowej 120g zimnego, dobrego masła 2 łyżki cukru pudru (lub 1 łyżka cukru pudru i 1 opakowanie cukru waniliowego) 4 łyżki cukru pudru lub więcej wg uznania 2,5 łyżeczki żelatyny podgrzane do rozpuszczenia w 3 łyżkach mleka 100 g śmietanki 36% Żelatynę podgrzewamy w mleku, ciągle mieszając. Schłodzonym ciastem wylepiamy dno formy to tarty, gęsto nakłuwamy widelcem i pieczemy na złoty kolor w 180C przez ok. 25-35 min. 200 g masy kajmakowej Z podanych składników zagniatamy gładkie, sprężyste ciasto, formujemy kulę, owijamy folią i wkładamy na 30 min do lodówki. masa serowa 500 g mielonego twarogu (użyłam z kubełka z Piątnicy)
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2018/02/14/krucha-tarta-serowa-kajmakiem/