Żródło książka Jamie Oliver Świąteczne przepisy Składniki comber jagnięcy (4 szt) 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku sól morska pieprz 100 g łuskanych niesolonych pistacji 1/2 pęczka natki pietruszki 75 g chleba 1 szczypta gałki muszkatołowej 4 łyżeczki musztardy dijon Mięso należy dobrze wymrozić, a następnie wyjąć z lodówki i odczekać aż będzie miało temperaturę pokojową. Na patelni rozgrzać masło z olejem i obsmażyć mięso z każdej strony po 3-4 minuty, aby ładnie się przyrumieniło. Każdy kawałek mięsa posmarować obficie musztardą i obtoczyć w powstałej panierce dociskając ją do mięsa rękoma. Jagnięcina nie należy do tanich mięs, ale może i Wy skusicie się na przygotowanie takiej porcji mięsa.