Prosty przepis na obiad we włoskich klimatach - penne ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą - szybko i mega smacznie! SKŁADNIKI (dla 2 osób (porcje raczej damskie :)) - 1 porcja - 556 kcal) 150 g makaronu razowego penne 3 ząbki czosnku 3 garście szpinaku (75 g) 100 g fety 4 plastry suszonych pomidorów w zalewie 2 łyżki oleju z zalewy z pomidorów 1 łyżeczka pestek dyni 1 łyżeczka nasion słonecznika sól, pieprz, suszone oregano PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Smacznego! 1 porcja - 556 kcal:- - białko - 24 g - tłuszcze - 27 g - węglowodany - 53 g - błonnik - 10 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie wtorek, 13 lutego 2018 Makaron ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami Autor: Małgorzata Chyla o 08:17:00 Etykiety: dietetycznie, dynia, feta, fit, fit przepisy, makaron, makaron ze szpinakiem, obiad, penne, słonecznik, suszone pomidory, szpinak, zdrowo Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom)