Serce Księżniczki

Nawoja
Ciasta
12.02.2018 12:12
Serce Księżniczki

Składanie: blat kruchy z bezą --> krem malinowy --> blat kruchy z bezą --> krem malinowy --> blat kruchy z bezą --> wierzch oprószamy gorzkim kakao Krem malinowy + dodatki - 300 ml mocno schłodzonej śmietanki 30%/36% - 100 g mocno schłodzonego serka mascarpone - 2 łyżki rozdrobnionych malin liofilizowanych lub suszonych - 2-3 łyżki cukru pudru - odrobina barwnika spożywczego (można pominąć) - gorzkie kakao do oprószenia wierzchu ciasta Wszystko razem miksujemy na puszysty krem. Ciasto kruche + dodatki - 200 g mąki - 125 g zimnego masła - 1 żółtko - 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 12%/18% - 70 g cukru pudru - 4 łyżki dżemu jeżynowego (porzeczkowego, malinowego, owoce leśne) Beza - 2 białka - szczypta soli - 120 g cukru pudru - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu - gorzkie kakao Czas: ok. 35 min. Gorące ciasto dzielimy na 3 części (długość blaszki dzielimy na 3), ale nie wyjmujemy od razu! Ciasto składa się z kruchych blatów maślanych, dżemu jeżynowego, bezy oraz kremu malinowego. Dodajemy mąkę oraz sok z cytryny i miksujemy do połączenia się składników.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.my-caprice.pl/2018/02/serce-ksiezniczki.html