Składniki: – 150g miękkiego masła – 150g cukru – 180g gorzkiej czekolady – 60g prażonych pestek dyni (lub jakiekolwiek ulubione orzechy) – 3 jajka – 1 duża gruszka (lub jabłko) – 150g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na początek należy bardzo drobno posiekać całą czekoladę i pestki dyni. Dzisiaj chcę podzielić się przepisem na proste i bardzo smaczne ciacho, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim tym, którzy lubią wypieki z gorzką czekoladą. To ciasto jest tak smaczne, że nie potrzebuje żadnego przekładania kremem, choć równie dobrze można je podać z ulubionym kremem. W przypadku gdy pieczecie ciasto w zwykłej formie należy dno formy wyścielić papierem do pieczenia a boki posmarować zimnym masłem i oprószyć mąką. Miękkie masło ubić razem z cukrem (ubijać przez około 3-4 minuty), dodać jajka, wymieszać.