Jogurtowy jabłecznik z kruszonką

Marta
Ciasta
11.02.2018 21:06
Jogurtowy jabłecznik z kruszonką

Składniki ciasta: 1 kg jabłek ( u mnie wspomniana szara reneta - ok. 3 duże sztuki) 3 jajka 1 mały jogurt naturalny (120 g) 200 g (2 niepełnie szkl. Ten weekend na pewno będzie należał do tych po którym w poniedziałek będę miała silną potrzebę przejścia na dietę. ) 100 g cukru (0,5 szkl.) Przygotowanie: Włącz piekarnik na 180 stopni, 2 grzałki i przygotuj blaszkę. Z tym wiąże się na pewno historia kolejnego ciasta, bo do tego zużyłam ich połowę. duża łyżka proszku do pieczenia Składniki kruszonki: 100 g masła 100 g mąki (1 niepełna szkl. W misce na wysokich obrotach utrzyj jajka z cukrem przez kilka minut. Do masy jajecznej dodaj jogurt,olej a następnie na wolnych obrotach mąkę z proszkiem do pieczenia. mąki pszennej 150 g (3/4 szkl.) cukru 0,5 szkl. oleju 1

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://filmoweciasteczko.blogspot.com/2018/02/jogurtowy-jabecznik-z-kruszonka.html