Sałatka z fenkułu, czerwonych pomarańczy i granatem Składniki: 1 bulwa fenkułu 1/2 czerwonej cebuli sok z jednej dużej pomarańczy 2 małe lub 1 duża czerwona pomarańcza ziarenka z połowy granata listki świeżej kolendry oliwa z oliwek EV winny ocet sól czarny pieprz Wykonanie: Plasterki kopru wrzucamy do miski, zalewamy je sokiem z pomarańczy i delikatnie solimy, raz na jakiś czas mieszamy. Dziś zapraszam Was na pyszną, lekką i bardzo kolorową sałatkę z fenkułu, czerwonych pomarańczy i granata. Fenkuł kroimy na pół, wykrawamy z niego głąb, a resztę cienko kroimy, najlepiej przy pomocy mandoliny. Do tego lekko kwaskowy granat i na talerze, nie dość, że jest pięknie, to i bardzo zdrowo. Na blogu znajdziecie także inne przepisy z czerwonymi pomarańczami: