Składniki: 30 g drożdży 250 ml mleka 100 g cukru 500 g mąki 2 jajka 100 g rodzynek 1 łyżka masła Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w letnim mleku razem z 1 łyżkę cukru i 2 łyżkami mąki. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć na blaszkę i piec 30-35 minut w 180 stopniach. Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Formę (9 x 33 cm) wysmarować masłem i obsypać mąką. Przepis z zeszytu mojej mamy, po raz pierwszy własnoręcznie pieczone przeze mnie ciasto drożdżowe. Czas wykonania: 2 h 40 min Ilość porcji: 16 kawałków (forma 9 x 33 cm)
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/ciasto-drozdzowe-z-rodzynkami/