ŚRODA: STEKI Z KALAFIORA

Agnieszka
Obiad
11.07.2018 6:26
ŚRODA: STEKI Z KALAFIORA

Składniki: Średniej wielkości kalafior 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżeczka papryki (najlepiej wędzonej) 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 1/3 łyżeczki pieprzu kajeńskiego Przygotowanie: Krok 1 Zioła przesiekaj nożem, albo utrzyj w moździerzu. Stek z kalafiora jest jednym z najciekawszych kulinarnych wynalazków i szczerze polecamy go wszystkim mięsożercom i ręczymy, że solidny kawał pieczonego, dobrze doprawionego kalafiora potrafi dać mnóstwo przyjemności z jedzenia. Stek z kalafiora doskonale smakuje z gotowanym pęczakiem lub ryżem. Łatwe Liczba porcji: 2 Tradycjonalista pewnie w najlepszym razie wywróci oczami na hasło stek z kalafiora. My, choć stek jest bardzo bliski naszemu podniebieniu, wszelkie wegetariańskie wynalazki szanujemy i doceniamy inwencję twórczą w kreowaniu nowych dań z warzyw. Solidny, dobrze przyprawiony stek z kalafiora ucieszy każdego stekożercę. Podawaj z ryżem, kaszą lub w bułce jak klasyczny stek. Dla stekożerowców słowo stek zarezerowane jest tylko dla solidnego kawałka mięsa (co najmniej ćwiećfunciaka;) i koniec.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/__trashed/