Ciasto pomarańczowe bez mąki Składniki: - 1 i 1/2 małe pomarańcze - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki jogurtu naturalnego - 1 1/2 szklanki płatków owsianych górskich - 1 jajko - 2 łyżki miodu - 2 szczypty cynamonu - cukier puder do posypania Przygotowanie: - Do dużej miski wlewamy mleko. - Z jednej pomarańczy ścieramy skórkę (tylko pomarańczową część, biała jest gorzka i zepsuje smak ciasta). - Pieczemy przez 20 minut, w 180 st. C. - Gotowe przekładamy z foremki na kratkę i studzimy. W cieście wyczuwalny delikatnie smak cytrusów, które uwielbiam i jem regularnie każdego dnia, polecam i Wam, dla zdrowia i dobrego samopoczucia! Za to w środku znajdziecie sok i skórkę z pomarańczy. - Usuwamy papier do pieczenia. - Drugą z pomarańczy kroimy na plasterki lub półplasterki.