Banoffee

Ciasta
03.02.2018 8:23
Banoffee

Składniki: ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli – 2 łyżki cukru nadzienie: – 1 puszka (530 g) mleka skondensowanego – 4 banany – 250g serka mascarpone – 200g śmietanki 36 % – 1,5 łyżki cukru pudru – gorzka czekolada lub kakao do posypania – garść orzechów włoskich Przygotowanie: Wyłóż ciasto na natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia z wyjmowanym dnem o średnicy 28 cm. Wyrobić ciasto (do przesianej mąki dodać masło i szczyptę soli oraz zimną wodę). Po tym, czasie ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę aż ciasto się zarumieni. Studzimy Na ciasto wykładamy pokrojone orzechy i wylewamy ostudzony kajmak. Następnie układamy pokrojone w plasterki 3 banany. Umieść obciążenie i piecz ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/banoffee/