Rosół z odzysku – szybki rosół na korpusie pieczonego kurczaka

Karolina
Zupy
02.02.2018 14:08
Rosół z odzysku – szybki rosół na korpusie pieczonego kurczaka

Odmierzamy 150-200ml soków/galaretki z blaszki i dodajemy do garnka – po schłodzeniu blaszki na wierzchu płynu utworzy się tłusta skorupka, możecie się pozbyć połowy tłuszczu ściągając go teraz i wyrzucając – resztę tłuszczu bezwzględnie zostawiamy i dodajemy do zupy. Mały pęczek natki pietruszki składamy na pół, obwiązujemy białą nicią razem z liśćmi laurowymi i wkładamy taki bukiet do garnka. Seler naciowy myjemy i kroimy na mniejsze kawałki – nie pomijajcie go, ma mocno mineralny, lekko słony smak.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.karointhekitchen.com/z-miesem/rosol-z-odzysku-szybki-rosol-na-korpusie-pieczonego-kurczaka/