czubata łyżeczka proszku do pieczenia - 150 ml letniego mleka - 1 i 1/2 łyżki kakao - 100 g czekolady deserowej lub gorzkiej Serowo kokosowe kulki - 200 g sera, nie rzadkiego (użyłam Mój ulubiony) - około 50-80 g wiórek kokosowych - 1 małe jajko - 50 g cukru - ( ewentualnie) jeśli kulki nie chciały by się lepić, to dodać do 2 łyżek mąki kokosowej - ewentualnie 1 łyżka masła o ile twaróg jest chudy i suchy Polewa Czekoladowa: - 6 łyżeczek cukru - 3 łyżeczki kakao - 3 łyżki mleka - 1 nie pełna łyżka margaryny/masła Polewa Biała: - 6 kostek białej czekolady - 4 łyżki mleka w proszku - 1 i 1/2 łyżki mleka - 1 łyżka masła/margaryny - 1 i 1/2 łyżki cukru 1. Składniki na tortownicę o śred 21 cm Ciasto czekoladowe: - 100 g masła - 180 g cukru - 3 całe jajka - 250 g mąki pszennej - 1 Jej smak idealnie skomponował się z tym ciastem :) Dla czytelników bloga mam wspaniałą niespodziankę, rabat 10 % na zakupy w sklepie CoZaHerbata.pl Wystarczy wpisać w miejsce kuponu: gotowanietoproste Jej smak idealnie skomponował się z tym ciastem :) Dla czytelników bloga mam wspaniałą niespodziankę, rabat 10 % na zakupy w sklepie CoZaHerbata.pl Wystarczy wpisać w miejsce kuponu: gotowanietoproste 5. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy kulki i układamy je na dnie zostawiając parę na górę (około 3 sztuki) 6. Na kulki serowe wykładamy ciasto czekoladowe a na wierzch pozostałe kulki. Jeśli masa jest zbyt luźna aby ulepić kulki to dosypujemy jeszcze kokosu lub mąki kokosowej. Składniki na tortownicę o śred 21 cm Ciasto czekoladowe: Polewa Czekoladowa: Polewa Biała: Całość zagotowujemy następnie dodajemy mleko w proszku i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Przepyszne jest to ciacho, wilgotne, mocno czekoladowe z kulami serowo kokosowymi które już uwielbiam ;) Mleko z masłem/margaryną i cukrem umieszczamy w garnuszku.