Korzenne ciasto pomarańczowe

Magdalena
Ciasta
30.01.2018 9:23
Korzenne ciasto pomarańczowe

Polecam spróbować, wyszło naprawdę pysznie 🙂 Składniki: (na keksówkę) 1/2 szklanki cukru z melasą trzcinową 1/2 szklanki naturalnie mętnego soku z pomarańczy Smaki Victorii 1/2 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego 1 łyżeczka przyprawy do piernika (u mnie domowa) 3 jajka klasy M 2 szklanki mąki 3/4 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na mandarynkowy lukier: około 4 łyżki ksylitol lub trzcinowego cukru pudru naturalnie mętny sok z mandarynek Smaki Victorii Ciasto przygotowałam na bazie naturalnie mętnego soku pomarańczowego Smaki Victorii (zdecydowanie polecam!), oleju kokosowego i cukru z melasą trzcinową. Mandarynkowy lukier: zmielony ksylitol (ma mieć postać a la pudru) lub trzcinowy cukier puder mieszamy ze stopniowo i powoli dolewanym sokiem mandarynkowym, aż do uzyskania lukru (gęstość zależy od indywidualnych upodobań). Dodatkowo: 1 suszona figa i kilka listków świeżej mięty Przygotowanie: Do miski wsypujemy cukier, wlewamy sok i rozpuszczony olej kokosowy, krótko miksujemy na małych obrotach (może chlapać). Idealne do kawy lub herbaty, na spotkania z przyjaciółmi lub w gronie najbliższych. Dodatkowo ciasto zwieńczone zostało lukrem mandarynkowym na bazie ksylitolu i naturalnie mętnego soku mandarynkowego Smaki Victorii.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/korzenne-ciasto-pomaranczowe/