Sernik na zimno z owocami sezonowymi Składniki: 1 kg sera białego mielonego trzykrotnie lub np. gotowego sernikowego 1 łyżka ekstraktu waniliowego 100 g cukru 4 łyżeczki żelatyny skórka otarta z 2 cytryn 100 g biszkoptów 1 galaretka truskawkowa 500 g świeżych owoców sezonowych np. borówka amerykańska, malina, truskawka, kilka gałązek mięty lub np. melisy do dekoracji Przygotowanie: Krok 1: Galaretkę zrób według przepisu na opakowaniu i odstaw do wystudzenia. Gdy robi się ciepło w naszym domu z serników pieczonych przerzucamy się na serniki na zimno. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook. Sernik na zimno z owocami sezonowymi, przepis poniżej. Udekoruj ciasto miętą lub melisą i delikatnie łyżką nalewaj na wierzch tężejącą galaretkę. Krok 4: Na dnie tortownicy o średnicy 24 cm ułóż biszkopty. Wstaw ciasto do lodówki na minimum 2 godziny.