Idealne ciasto na pierogi to takie, które nie lepi się do dłoni, jest miękkie, elastyczne i przede wszystkim wychodzą z niego przepyszne delikatne pierogi! Idealne ciasto na pierogi Składniki: - 3 szklanki mąki np. pszennej - 1 łyżeczka soli - 50 g masła - 1 żółtko - 2 jajka - 100-150 ml gorącej wody Z ciastem do pierogów jest trochę tak jak z rosołem, istnieje milion przepisów i bez wątpienia dla każdego inny jest ten najlepszy i ulubiony. Na koniec przygotowane ciasto owiń folią i odstaw na 15 minut. Krok 5: Gotowe ciasto na pierogi powinno odklejać się od dłoni, być gładkie i miękkie. na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook. Śmiało możesz mi uwierzyć, wypróbowałem już chyba wszystkie możliwe przepisy na ciasto pierogowe. Jest bardzo fajny, dla osób które dopiero zaczynają swoją przygodę z lepieniem pierogów. To ciasto jest bardzo delikatne, z łatwością można je cienko rozwałkować.