Składniki dla 4 osób: 4 piersi z kurczaka lub np. indyka papryka np. czerwona, żółta, zielona lub mix 50 g świeżego szpinaku baby 4 plastry wyrazistego w smaku sera żółtego 1 łyżeczka curry 3 łyżki oleju np. rzepakowego 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu np. czarnego Sposób przygotowania: Krok 1: Po pierwsze piersi opłucz pod zimną wodą oraz dokładnie osusz za pomocą ręczników papierowych. Sprawdziłem na naszej stronie i ku mojemu zdziwieniu, ale wśród około 3000 receptur jest 1 przepis na pierś z kurczaka w całości. Ale raz na jakiś czas z pewnością jestem chętny opędzlować kuraka z dobrego źródła jak najbardziej. Pomyślałem więc, że podzielę się z Wami moim przede wszystkim ulubionym przepisem, a jest to: Pierś faszerowana serem i warzywami. Nie będzie nam dzisiaj potrzebna patelnia, bo pierś jest zapiekana, a do wykonania tego przepisu potrzebne jest tylko kilka podstawowych produktów spożywczych. Paprykę pokrój w paski i ułóż na rozciętej piersi, następnie połóż kilka listków świeżego szpinaku i plasterek sera. Tak przygotowaną pierś podawaj z ulubionymi dodatkami np. młodymi ziemniakami z surówką. Przeglądając internety stwierdziłem, że mimo setek nowych mód żywieniowych bez wątpienia niesłabnącą popularnością cieszy się pierś z kurczaka. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook i Instagram. Krok 5: Na koniec sylikonowym pędzelkiem posmaruj piersi dokładnie po wierzchu.