⇓ Imbirowa herbata przepis: Składniki: 2 łyżeczki herbaty czarnej lub rooibos 1 mały kawałek imbiru 1 łyżka kurkumy i słodkiej czerwonej papryki 2 łyżki soku z cytryny 1,5 litra wody 4 łyżki miodu do smaku według własnych preferencji Przygotowanie: Imbir obierz, pokrój w plasterki i przypraw papryką z kurkumą. Znajdziesz w niej moc kulinarnych porad i trików na odświeżanie jedzenia oraz ponad 100 przepisów na dania z tego co masz w domu. Imbirowa herbata z kurkumą to domowy środek na odporność i walkę z infekcjami. Szukasz pomysłu na dania z tego co aktualnie masz w lodówce? Gdy herbata nie będzie już gorąca dodaj do niej sok z cytryny oraz miód do smaku. Jeśli szukasz więcej kulinarnych inspiracji, to zapraszam Cię również na Fanpage Zjem Cię na Facebooku, Instagramie lub do Zamkniętej Grupie Kulinarnej (Odwiedzono 848 razy, 1 wizyt dzisiaj) Jeśli na któreś z powyższych pytań odpowiedziałaś TAK, to pozwól, że zaproponuję Ci moją najnowszą książkę Bez marnowania. Imbirowa herbata na odporność Imbirowa herbata przepis Imbir – rozprawia się z przeziębieniem, grypą i bólem gardła. Nie bój się, herbata nie jest ostra, ma przyjemnie jesienną nutę. Miód – ma właściwości antybakteryjne i doskonale sobie radzi z przeziębieniem. 2 łyżeczki herbaty zalej litrem wrzątku i parz przez 3 minuty, następnie usuń fusy. Do kurkumy zamiast słodkiej pryki możesz dodać w tej samej ilości czarny pieprz.