Awokado z jajkiem – składniki jedno, dojrzałe awokado 2 jajka natka pietruszki i sporo szczypiorku sól i pieprz do smaku może być też kilka kropelek soku z cytryny Awokado z jajkiem – przygotowanie Dokładnie myjemy skórkę awokado, przekrajamy je na pół, i wyjmujemy pokaźnej wielkości pestkę. Możemy skropić wszystko sokiem z cytryny – ja zawsze dodaję ten sok do pasty z awokado – ale nie jest to konieczne i przyznaję, że w przypadku pieczonego awokado pomijam świadomie ten krok. Gwarantuję, że nawet ten, kto utrzymuje, że nigdy nie ruszy awokado – bo coś tam – zje przynajmniej połowę zaraz po tym, gdy poczuje zapach tego pieczonego. Ja, z awokado robię jeszcze różnego rodzaju pasty kanapkowe, ciasta, czasami dodaję je do budyniu z kaszy jaglanej. A dziś, pokażę Wam prosty, ciekawy sposób na robiące wrażenie śniadanko – awokado z jajkiem. I chociaż składników jest tak niewiele, to naprawdę robią robotę a smak samego awokado zmieniają nie do poznania. Można skorzystać z przepiórczych – wtedy dajemy dwa. Bo to działa na zasadzie – nie lubię. Gdyby sprawdził choćby jak smakuje moja dietetyczna, domowa nutella, z miejsca zmieniłby zdanie.