lub np. płatki chili - 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę - 800g pomidorów z puszki - 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku - 1 łyżeczka mielonego kuminu - 8 jaj - sól - Do podania: grzanka razowa lub np. pita oraz świeża kolendra lub natka Przygotowanie: Krok 1: Porcja dla 4 osób: Na patelni rozgrzej oliwę 2 łyżki oliwy z oliwek + odrobina do skropienia - 1 cebula pokrojona w kostkę - 5 posiekanych ząbków czosnku - 1 chili raczej łagodne Krok 3: Podawaj z grzanką razową lub np. chlebkiem pita, kolendrą lub natką. Moje dziewczyny też lubią to śniadanie, więc zabieram się za robienie szakszuki to wyciągam dużą patelnie, opakowanie jajek i 2 puszki pomidorów 🙂 Szakszuka Składniki: - Lubię ją w wersji z pomidorami jak i zielonymi warzywami (cukinią, fasolką szparagową, bobem). Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook.