Razowe rogaliki z jabłkami i cynamonem

Fit
18.01.2018 18:39
Razowe rogaliki z jabłkami i cynamonem

Składniki na około 20 rogalików: 100 g mąki pszennej (typ 650) 100 g mąki pszennej razowej (typ 2000) 50 ml wody 40 ml oleju rzepakowego 100 ml mleka (roślinnego) 1 łyżeczka cukru 20 g drożdży świeżych 1 – 2 jabłka cynamon mleko do posmarowania Wszystkie składniki, oprócz jabłek i cynamonu, włóż do miski i wyrabiaj ciasto przez około 10 minut aż do momentu odrywania się od ręki (nie podsypuj mąką, bo rogaliki będą zbyt twarde). Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 183,1 kcal białko – 3,9 g tłuszcze – 7,3 g węglowodany – 28,4 g Ja postanowiłam zrobić coś zdrowszego – pełnoziarnistego, drożdżowego, z małą ilością cukru i dodatkiem jabłek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smaczna-dieta.pl/razowe-rogaliki-z-jablkami-i-cynamonem/