Składniki Ciasto - 2 jajka - 250 ml mleka - ok. 120 g mąki - 1 łyżka oleju - 1 duża cebula - 2-3 łyżki oliwy z oliwek - 3 duże ziemniaki (ugotowane dzień wcześniej w osolonej wodzie) - 250 g twarogu - 1 łyżeczka pieprzu - 2 łyżeczki vegety - garść bułki tartej Przygotowanie Ciasto Naleśniki można podać z rukolą i pomidorkami koktajlowymi, zapiec z serem żółtym lub polać sosem np. pieczarkowym. Naleśniki smażymy na naleśnikarce lub patelni z nieprzywierającą powłoką. Składanie Na każdy placek nakładamy farsz i składamy - najpierw dwa dłuższe boki do środka potem dwa krótsze. Tak przygotowane naleśniki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na ok. 15 minut. Jajka mieszamy z mlekiem za pomocą trzepaczki.