Są bardzo delikatne, kruche i wbrew pozorom, nie tak bardzo pracochłonne :) Składniki:ciasto parzone: - 250ml wody - 125g masła - szczypta soli - 225g mąki pszennej - 4 jajka - szklanka cukru pudru - łyżka soku z cytryny - 3 łyżki gorącej wody Przygotowanie: - W garnku gotujemy wodę z masłem i solą. - Wystudzone ciasto miksujemy, dodając kolejno po jednym jajku, a kiedy będzie kremowe, przekładamy do rękawa cukierniczego i końcówką z gwiazdką ( polecam Wilton 1M ) wyciskamy na papier kółka. - Smażymy gniazdka około 4-5 minut z każdej strony, do lekkiego zarumienienia, po czym odkładamy na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. - Cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny i gorącą wodą, na gładki lukier, bez widocznych grudek cukru pudru.