Dodatkowo: 300g kapusty białej – 100g marchewki – 100g sera żółtego – 2 łyżki oleju rzepakowego – 1 łyżka cukru – 1/2 pęczka koperku – sól i pieprz wg smaku – 50g miękkiego masła do posmarowania gotowych pierożków Mąkę przesiać do miski, dodać sól i proszek do pieczenia, wymieszać. Składniki na 5 sztuk: – 250g mąki pszennej – 225g jogurtu naturalnego typu greckiego – 1 łyżeczka soli – 2 łyżki oleju rzepakowego – 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto rozwałkować (na grubość około 0,5cm), wyciąć kółka, na środek każdego kółka wyłożyć po 3-4 łyżki nadzienia, podnieść brzegi i zlepić dowolnie, wg uznania (po całej długości lub zostawiając małe dziurki by kapusta oddychała podczas pieczenia. W tym czasie kapustę cienko posiekać, marchewkę i ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach, koperek drobno posiekać. To ekspresowe ciasto jest bardzo wdzięczne, smaczne i nadaję się do wypieków wytrawnych, a także do wypieków na słodko. Ciasto nie wyrabiać, tylko zagnieść i odstawić na około 10-15 minut.