CZEKOLADOWIEC Z JABŁKAMI

Magdalena
Ciasta
17.01.2018 1:26
CZEKOLADOWIEC Z JABŁKAMI

Ciasto mocno czekoladowe w smaku z kawałkami białej i gorzkiej czekolady, płatkami migdałowymi oraz dodatkiem winnych jabłek, które zwiększają wilgotność i przełamują smak czekolady. Proste ciasto idealne na co dzień, gdy mamy ochotę na małe co nieco do kawy lub herbaty, jako przekąska do pracy lub szkoły czy spotkanie ze znajomymi. Dzięki temu ciasto nie jest za słodkie i można rozkoszować się jego smakiem z przyjemnością 😋 Jabłka myjemy, obieramy, czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy w małą kostkę. Na końcu dodajemy posiekane płatki migdałowe, pokrojoną czekoladę gorzką i białą oraz jabłka. Mąkę przesiewamy przez sitko do miski, łączymy z kakao, cynamonem, proszkiem do pieczenia i sodą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/01/czekoladowiec-z-jablkami.html