Potrzebujemy: - 2 szklanki mąki pszennej - ½ szklanki mleka - 1 jajko - 3 szklanki wody gazowanej - sól na farsz: - ugotowana kapusta kiszona - ugotowane grzyby - 1 cebula - sól i pieprz dodatkowo: - olej do smażenia - 1 jajko - bułka tarta Kapustę oraz grzyby siekamy i podsmażamy z cebulą. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i zostawiamy na godzinę. Po usmażeniu każdy naleśnik napełniamy farszem, zawijamy i kroimy na trzy części. Wszystkie części obtaczamy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na oleju. przepis na pyszne mini krokieciki z kapustą i grzybami. Jest ciasto jest za gęste trzeba dolać wody gazowanej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tylkopysznie.blogspot.com/2018/01/mini-krokieciki-z-grzybami-i-kapusta.html