Potrzebujemy: - 5 jajek - ½ szklanki cukru - ½ szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - truskawki - śmietana 36% Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na puch. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i wykładamy na drugi papier, który wcześniej posypujemy cukrem pudrem. Po ostygnięciu biszkoptu wykładamy na rozwinięty biszkopt śmietanę i układamy truskawki. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Zdejmujemy papier na którym piekł się biszkopt i zawijamy go. Zawijamy znowu w rulon i wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie możemy go wyjąć, posypać cukrem pudrem i odpoczywać przy pysznej roladzie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tylkopysznie.blogspot.com/2017/06/rolada-z-truskawkami.html