Owsiane ciasteczka na soku jabłkowo-malinowym

Magdalena
Desery
12.01.2018 14:52
Owsiane ciasteczka na soku jabłkowo-malinowym

Składniki: (na 2 blaszki) 3 szklanki płatków owsianych 250 ml naturalnie mętnego soku z jabłek i malin Smaki Victorii 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko klasy L 100 g suszonych moreli 3 łyżki suszonej żurawiny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki oleju kokosowego Przygotowanie: Do misy blendera z nożami wsypujemy szklankę płatków owsianych, dodajemy suszone morele i suszoną żurawinę. Z gęstej masy* tworzymy w dłoniach kuleczki, lekko je spłaszczamy i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w lekkich odstępach. W drugiej misce dokładnie mieszamy trzepaczką rozpuszczony olej kokosowy, jedno jajko i 250 ml soku z jabłek i malin. Ciasteczka pieczemy do zarumienienia spodu, około 12-14 minut (czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, należy obserwować ciasteczka). Następnie dodajemy szklankę płatków owsianych i mąkę z proszkiem do pieczenia. Dziś polecam Wam przepis na pyszne owsiane ciasteczka na soku jabłkowo-malinowym. Moje dzieci je po prostu uwielbiają, a ja cieszę się że sięgają po te zdrowsze słodkości. Całego niepowtarzalnego smaku i naturalnej słodyczy nadaje ciasteczkom naturalnie mętny sok z jabłek i malin Samki Victorii. gdy masa dłużej postoi staje się gęstsza, w razie potrzeby można dodać odrobinę więcej soku Sama też często korzystam ze świeżo wyciśniętych soków np. przygotowując najróżniejsze owsianki czy koktajle po treningu. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie góra-dół).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/owsiane-ciasteczka-na-soku-jablkowo-malinowym/