Pieczone ziemniaki z wędzoną papryką

Malgorzata
Obiad
12.01.2018 9:28
Pieczone ziemniaki z wędzoną papryką

Scroll down for recipe in English Pieczone ziemniaki z wędzoną papryką (4 porcje) Składniki: 450 g ziemniaków, obranych i pokrojonych na 3 cm kawałki 2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżeczki wędzonej papryki Przygotowanie: English version Paprika roasted potatoes (4 servings) Ingredients: 450 g potatoes, peeled and cut into 3 cm pieces 2 tablespoons olive oil salt and pepper 1 teaspoon garlic powder 2 teaspoons paprika Preparation: Boil the potatoes in salted water until almost tender, for about 10-15 minutes and drain in the colander. Najlepsze prosto z piekarnika, chrupiące z zewnątrz, ale delikatne i puszyste wewnątrz i w posypce z wędzonej papryki doskonale skomponują się z każdym daniem głównym. Jeżeli jesteś fanem tego typu ziemniaków, polecam także rewelacyjne ziemniaki pieczone w gęsim tłuszczu i ziemniaki smażone z grzybami. Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie prawie do miękkości, przez około 10-15 minut i odcedź na sitku. Na blaszkę wyłożoną papierem wyłóż ziemniaki i wymieszaj z oliwą, dopraw porządnie solą, pieprzem i papryką. Place in the preheated to 200oC oven and roast the potatoes for 15 minutes, turn them over and roast for another 15 mins.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/paprykowe-pieczone-ziemniaki-paprika-roasted-potatoes/