Kwaśnica - góralska zupa na wędzonych żeberkach - najlepszy przepis tradycyjny

Kami
Zupy
12.01.2018 9:00
Kwaśnica - góralska zupa na wędzonych żeberkach - najlepszy przepis tradycyjny

Jednak czasu gotowania należy przestrzegać, aby kwaśnica była po prostu przepyszna :) Kwaśnica to przepyszna góralska zupa, która może gości na Twoim stole bez względu na okazję. A dzięki niemu łatwiej jest utrzymać prawidłową wagę ciała :) Możliwe, że zastanawiasz się, czy kwaśnica to nie to samo co znany i lubiany kapuśniak. Z dodatkiem różnych chemicznych składników powstaje kapusta kwaszona, która nie jest ani kwaśna, ani smaczna. Jeżeli lubisz spędzać urlop w górach, na pewno nie raz spotkałaś się z kwaśnicą. Z tym sprawdzonym przepisem tradycyjnym na kwaśnicę możesz zrobić sama w domu :) Sekretem kwaśnicy jest to, że nawet jak postoi jeden czy dwa dni, to będzie jeszcze lepsza :) To pyszna zupa góralska, którą przygotowuje się z kiszonej kapusty i wieprzowiny z dodatkiem suszonych grzybów. W tej kwaśnicy głównym składnikiem jest oczywiście kapusta kiszona. Przepis tradycyjny na kwaśnicę nie jest skomplikowany, choć zajmuje chwilę. Zupa gotowana jest na wywarze z żeberek surowych i wędzonych. Teraz nie musisz już jechać w nasze góry, aby zjeść taką super zupę.