Zapiekane łódeczki

Zapiekanki

12.01.2018 9:24

Zapiekane łódeczki

Składniki: - 2 duże ogórki - 1 czerwona papryka - 1 cebula - 10 pieczarek - 2 plastry szynki - 1 jajko - szklanka utartego żółtego sera - 3 łyżki oleju - szczypta ziół prowansalskich - sól - pieprz - posiekana natka pietruszki 1. Cebulę, paprykę i pieczarki drobno kroimy i zasmażamy na lekko rozgrzanym oleju. 2. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy surowe jajko i połowę utartego sera. Tak przygotowane ogórki wrzucamy na wrzącą wodę na ok. 3 minuty. Składniki doprawiamy solą, pieprzem i ziołami, dokładnie mieszamy całość. 3. Ogórki obieramy i przepoławiamy wzdłuż.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.knurr.pl/2018/01/zapiekanka-inaczej-skadniki-2-duze.html