Smażony camembert z żurawiną

Obiad
08.01.2018 12:54
Smażony camembert z żurawiną

Polecane przepisy: – sałatka z brokułem – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – sałatka z kurczakiem i oscypkiem – sałatka z komosą ryżową i oscypkiem – sałatka makaronowa z serami – oscypek pieczony w boczku PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 1 porcja Składniki: – 1 ser camembert – 2 łyżki mąki pszennej – 1 jajko – 3 łyżki bułki tartej – olej lub oliwa do smażenia – żurawina do podania, ewentualnie sałaty PRZYGOTOWANIE: Jajko, mąkę i bułkę tartą włóżcie do 3 osobnych naczyń, najlepiej głębszych talerzy. Poleca Ci także: – kotlet schabowy – kopytka ruskie – pierogi ruskie – kotlety ruskie No i do tego koniecznie żurawina 🙂 Camembert możecie usmażyć w całości tak jak ja, lub pokroić go na mniejsze trójkąty, które panieruje się podobnie jak ser w całości. Panierujcie ser najpierw w mące, następnie w jajku a na koniec w bułce tartej. Mam tylko jedną uwagę – niektóre z serów są dość miękkie w środku, co może utrudnić smażenie pokrojonych części. Tych w Polsce raczej się nie zjem, ale camembert z żurawiną spotykam częściej w restauracjach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/smazony-camembert-zurawina/