Ilość porcji: 16 kawałków Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka 3 łyżki cukru 4 płaskie łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia Mus jabłkowy: 1 kg jabłek 1 galaretka cytrynowa 5 – 7 łyżek cukru (w zależności od rodzaju jabłek) ¼ szklanki wody 2 – 3 łyżeczki cynamonu Roladę zawinąć w ścierkę i schować do lodówki na około 2 h. Następnie polać rozpuszczoną czekoladą lub posypać cukrem pudrem i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki, aby nadzienie jabłkowe stężało. Biszkopt piec przez około 10 minut w temperaturze 190 stopni na funcji góra-dół. Biszkoptowa rolada z dużą ilością jabłek i cynamonu to ciasto gotowe w 45 minut! Ciasto polać czekoladą Poprzedni 1 z 18 Następny Wielu ekspertów poleca jesienią i zimą jeść dużo jabłek, które naturalnie wzmacniają odporność. Następnie wsypać galaretkę i energicznie mieszać przez 3-5 minut, aby galaretka się dobrze rozpuściła. A jakie są Wasze sposoby na wzmacnianie odporności w tych porach roku? Masę przelać na formę (forma 30 cm x 34 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Gotować pod przykryciem z cukrem i wodą do czasu, aż jabłka zmiękną (około 20 minut). Mus jabłkowy: Jabłka obrać i zetrzeć na tarle o grubych oczkach. Roladę zawinąć w ścierkę i odstawiać do lodówki 18. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać. Zmniejszyć obroty miksera na najmniejsze i dodawać po jednym żółtku. Dłuższym bokiem zwinąć w rulon i przykryć ścierką. Zdjąć papier 8. Zwinąć w rulon 9.