Owsiane naleśniki

Anna
Fit
05.01.2018 18:23
Owsiane naleśniki

Serek grani dżem *osoby z nietolerancją glutenu powinny użyć mąki lub płatków w wersji bezglutenowej **osoby z nietolerancją laktozy mogą użyć mleko bez laktozy lub roślinne np. sojowe, owsiane Przygotowanie: - Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. U mnie ostatnio są to niezmiennie serek grani i domowy dżem. 125g mąki owsianej (lub zmielonych na mąkę płatków owsianych)* 250-300 ml wody lub mleka (krowie lub roślinne) ** 2 jajka Szczypta soli 1 łyżka oleju + ewentualnie do smażenia Do podania: Te naleśniki na ich bazie robiłam już kilkukrotnie na weekendowe śniadanie, ale doskonale sprawdzą się także na wynos. Weekend najlepiej zacząć po królewsku, czyli od leniwego śniadania, na które zazwyczaj lubię serwować wszelkiego rodzaju placki, naleśniki lub potrawy z jajek. Ciasto odstawić na około pół godziny, aby zgęstniało (zarówno mąka jak i płatki owsiane maja właściwości pęczniejące). Tym razem zapraszam Was na owsiane naleśniki pełne wartości odżywczych. Usmażone naleśniki odkładać na talerz lub kratkę. Przejście na zdrowe tory nie oznacza rezygnacji ze swoich ulubionych posiłków.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2018/01/owsiane-nalesniki.html