A więc… do dzieła:) 500-600 g mięsa mielonego drobiowego około 100 g kaszy jaglanej 200 g pieczarek 3 łyżki natki pietruszki 1 jajko sól, pieprz czosnek granulowany bułka tarta Teraz wystarczy przełożyć kaszę do garnka z osoloną, gorącą wodą w stosunku 1:2,5 i gotować na małym ogniu, najlepiej pod przykryciem, nie mieszając, przez około 15 minut. Jeśli nie jest jeszcze dostatecznie miękka zdejmijmy garnek z palnika i potrzymajmy kaszę jeszcze przez kilka minut pod przykryciem. Do tego aromatyczna pietruszka oraz pyszne pieczarki i zwykłe mielone już takie zwykłe nie są;) Nic tylko zajadać. W misce mieszamy mielone mięso, przestudzoną kaszę jaglaną oraz zimne pieczarki. Dodajcie do nich trochę pieczarek i kaszy jaglanej:) Dzięki kaszy uzyskamy zupełnie nowe kotleciki o ciekawej teksturze. Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Jeśli mamy sypką kaszę, przepłuczmy ją wpierw w zimnej wodzie, a następnie przelejmy wrzątkiem.