,,GRUSZKOWA CHMURKA” HIT na każdą okoliczność, który koniecznie musicie wypróbować! <3

Agnieszka
Ciasta
05.01.2018 8:45
,,GRUSZKOWA CHMURKA” HIT na każdą okoliczność, który koniecznie musicie wypróbować! <3

Składniki masy mascarpone: - 250 ml śmietanki kremówki - 250 g serka mascarpone - 3 łyżki cukru pudru - nasionka z 1 laski wanilii - 2 łyżki żelatyny Przygotowanie masy serowej: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Składniki bezy: - 4 białka - 200 g cukru pudru lub drobnego do wypieków - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 1 łyżka soku z cytryny - 50 g płatków migdałowych Helio - Barwnik zielony Przygotowanie bezy: Białka umieszczamy w dobrze wysuszonej misie miksera i ubijamy do momentu otrzymania sztywnej błyszczącej piany. Składniki na kruche ciasto: - 4 żółtek - 4 łyżki cukru pudru - pół opakowania cukru wanilinowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 200 g mąki pszennej - 150 g zimnego masła Galaretka z gruszkami - 1 kg gruszek - 3 gruszkowe galaretki - 3 szklanki wrzącej wody 3 gruszkowe galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody. Atutem sklepu jest możliwość zamówienia dowolnej dedykacji grafiki tekstu na spersonalizowanym prezencie co nada wyjątkowego uroku a to wszystko możecie zamówić w sklepie ePrezenty Składniki szybko zagniatamy aż powstanie jednolita i gładka masa, formujemy kulę, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Na ciasto wykładamy pokrojone w kostkę gruszki. Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę. Należy zaznaczyć, że prezentery reklamowe to jedno z najbardziej popularnych rozwiązań w marketingu bezpośrednim! Polecam serwety bankietowe ,które idealnie sprawdzą się na uroczystościach takich jak ślub, chrzest czy komunia. Masę wykładamy na wcześniej odrysowany prostokąt, posypujemy płatkami migdałowymi. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Wystudzoną bezę wykładamy na ciasto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://podrozwkulinaria.pl/gruszkowa-chmurka/