Składniki Tofu: 1 opakowanie tofu 250 g, pokrojone w 2 cm plastry Marynata: 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 papryczka chilli lub inna ostra papryczka, drobno posiekana Sok z ½ cytryny 1 łyżeczka brązowego cukru 1 utarty ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek Ew. szczypta soli Warzywa: 1 marchewka 1 pietruszka 1 ogórek 1 mała cukinia 4-6 rzodkiewek 2 łyżki ziaren sezamu Sos: 2 łyżki pokrojonej pod kątem dymki 3 łyżki oliwy z oliwek Sól, pieprz Sok z ½ cytryny Szczypta brązowego cukru Tofu opiecz na mocno rozgrzanej patelni grillowej, po 2-3 minuty z każdej strony. Sezam upraż na mocno rozgrzanej patelni, przez 1 minutę, co chwilę potrząsając patelnią.