W mojej wersji są to placki Tortilla nadziewane szynką, parówką lub mięsem z kurczaka, z dodatkiem sera żółtego, ogórka, pomidora czy innych warzyw, maczane w sosie czosnkowym, serowym, tysiąca wysp lub meksykańskim obłędnie smakują i sprawiają, że szybko wyciąga się rękę po kolejny kawałeczek. Bardzo Polecam :) Składniki: - 4 placki Tortilla - 8 plasterków szynki lub 4 parówki - 8 plasterków sera - 1 pomidor - 1/2 zielonego surowego ogórka - mix sałat - sos meksykański (tutaj przepis) - można użyć ewentualnie przecieru pomidorowego / ketchupu Podgrzać pierwszy placek tortilla - około 20 s. w mikrofali. Posmarować tortillę sosem meksykański, ułożyć na całej długości 2 plasterki szynki (lub 1 podgrzana parówka), 2 plasterki sera, 3 plasterki pomidora, garstkę mixu sałat. Od kiedy spróbowałam ich u mojej koleżanki (dziękuję Aniu!)- zakochałam się w tym pomyśle na przepyszną przekąskę.