ponieważ do deseru możecie wykorzystać mrożonych owoców dostępnych w większych sklepach lub w naszych zamrażarkach 🙂 Składniki/3 porcje: Składniki /4 porcje: – ok. 120 g biszkoptów (okrągłych) – 250 g mascarpone – 150g malin (świeże lub mrożone) – 40 g cukru – 2 duże jajka – 1 ½ łyżki gorzkiego kakao – 1 ½ łyżki amaretto lub likieru kawowego – ¾ szklanki mocnej ostudzonej kawy Przygotowanie: Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mascarpone i wymieszaj mikserem. Następnie ułóż kolejną warstwę biszkoptów wcześniej maczanych w kawie wyłóż serek mascarpone posyp kakao i udekoruj wierzch kilkoma malinami. Biszkopty maczaj w kawie i układaj na dnie małych pucharków ( u mnie szerokie literatki), przełóż masą mascarpone i malinami. W osobnej misce ubij białka na sztywną pianę i delikatnie połącz z serkiem mascarpone.