Drukuj przepis Składniki ► suszone drożdże [7 g / 1 saszetka] ► mleko [1 szklanka] ► cukier [1 łyżka] ► masło [50 g] ► mąka pszenna [3 i 1/2 szklanki] ► jajka [2 sztuki] ► tarta mozzarella [2 garście] Dodatkowo ► wybrane dodatki (u mnie tarta mozzarella i salami pepperoni) ► sól [1 łyżeczka] Nie dość, że wyglądają pięknie, są idealne do odrywania i maczania w sosie, są proste do przygotowania i bardzo uniwersalne – do nadziania wszystkim ulubionym. Gdy ciasto wyrośnie, wyłożyć na blat podsypany mąką i rozwałkować na grubość ok 5 mm. W dużej misce wymieszać mąkę z solą. Dodać mleko z drożdżami, jajka i rozpuszczone masło.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://wilkuchnia.pl/2017/12/pizza-kaski.html